Ripple koers verwachting | De XRP prijs voorspellingen

Iedereen wil natuurlijk weten wat de Ripple koers verwachting is voor de komende tijd. Er zijn veel XRP prijs verwachtingen te vinden op het internet, maar welke moet je serieus nemen? Verstandig is om zelf je standpunt in te nemen over de mogelijke potentie van Ripple. Lang niet alle voorspellingen moet je namelijk zomaar aannemen. Veel van de voorspellingen zijn namelijk gedaan door mensen die er baat bij hebben dat jij investeert. 

Op deze pagina vind je daarom de nodige data die je kunt gebruiken om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “Is Ripple een goede investering?”

Ripple koers

Iedere cryptocurrency koers ziet goede en slechte momenten. Het is belangrijk om een goed moment te kiezen om in te stappen. Staat de XRP koers heel erg hoog? Dan zou het kunnen zijn dat je voor nu de boot even misgelopen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Staat de koers uit het niets laag? Dan betekent dit nog niet per se dat het nu een goed moment is om al je geld erin te steken. Wellicht komt de koers er wel niet meer bovenop. 

Het is aan te raden te kijken naar de activiteit van Ripple in de laatste tijd op bijvoorbeeld GitHub en social media. Wordt er nog aan gewerkt en heb je vertrouwen in de XRP koers? Dan is dit goed voor de Ripple koers verwachting en heb je misschien wel een goed instap moment gevonden.

Ripple koers euro

De Ripple waarde kan uitgedrukt worden in verschillende valuta. Voor ons is de euro gebruikelijk, hiermee betalen wij altijd en daarom is het voor ons eenvoudig om in deze valuta de XRP waarde te plaatsen. Hieronder kun je de Live Ripple koers in euro volgen, de actuele Ripple koers. Je kunt hiermee simpel Ripple omrekenen naar euro.

Ripple koers dollar

Waar het voor ons in Nederland makkelijk is om de Ripple waarde uit te drukken in euro’s, wordt dit in de internationale media gedaan in dollar. Dit kan dan ook wel eens vreemd zijn als er gesproken wordt of de Ripple prijs en waarde. Hieronder kun je de Live Ripple koers in dollar volgen, de actuele XRP waarde. Je kunt hiermee gemakkelijk Ripple omrekenen naar dollar.

Waarom stijgt de Ripple koers?

Het is goed om je bewust te zijn van de economie als we kijken naar de Ripple koers. Is er op een bepaald moment veel vraag naar XRP en weinig aanbieders? Dan zal de koers ook stijgen. De vraag is in dit geval hoger dan het aanbod. Andere redenen voor een Ripple koersstijging kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Nieuwe overeenkomsten met grote bedrijven
 • Ineens veel nieuwe beleggers doordat mensen bang zijn te laat te zijn (hype)
 • Veel media aandacht in ‘mainstream’ media
 • Er zitten nieuwe gebeurtenissen aan te komen zoals bijvoorbeeld een nieuw consensus mechanisme of een halving
 • Er is sprake van een onrustige situatie in de wereld, zoals we zagen met corona of kunnen zien met oorlogen

Waarom daalt de Ripple koers?

Het omgekeerde is waar op het moment dat de Ripple koers omlaag gaat. Daalt de XRP koers? Dan zijn er meer verkopers dan kopers. De prijs zal hierdoor kelderen en dit zal pas weer veranderen op het moment dat er minder aanbod komt. Andere redenen voor een Ripple koers daling:

 • Er is sprake van een scam of oplichtingspraktijken
 • Het netwerk is slachtoffer geworden van een hack
 • Betrokken mensen raken in de problemen
 • Er is weinig ontwikkeling meer rondom het project
 • Iemand verkoopt ineens een hele grote hoeveelheid coins (whale)
 • Het algemene sentiment in de markt is laag

Ripple (XRP) kopen 

Er zijn veel exchanges waarop je XRP kopen kunt, maar niet iedere exchange is even uitgebreid. Op de een kun je makkelijk betalen met iDeal en op de andere heb je een groot assortiment aan verschillende cryptocurrrency. Hieronder vind je een overzicht met geschikte brokers waarop je kunt handelen (in Ripple). Doe dit echter alleen als je denkt dat de Ripple koers verwachting goed is.

BitvavoBitcoin meesterLitebitSatosBitMEXBinance
€ 1000 traden zonder handelskosten in de eerste weekGroot aanbod cryptocurrencyTelefonisch bereikbaarDirect handelen vanuit je eigen walletHandelen met leverageGrootste cryptocurrency exchange
Cryptocurrency50+200+50+57150+
Wallet
Staken
iDeal
Uitbetalen op je bankrekening
Fee0,25%0,25% – 1,5%2%1,5% – 2,5%0,075%0,10%
Bezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchange

Ripple wallet

Het veilig bewaren van je XRP coins is noodzakelijk. Bewaren bij een broker is nooit verstandig als het gaat om grote bedragen. Wij van bitcoinexchanges.nl raden dan ook altijd een hardware wallet aan. Hieronder vind je een lijst met geschikte wallets, 9 van de 10 cryptocurrency kun je hierop kwijt. Kijk altijd even goed of de Ripple wallet beschikbaar is.

Ledger Nano STrezor T
Geheugen2048 kb
Maximum aantal apps100
Ondersteunde coins11841502
BluetoothYesX
Reviews9.8 / 10 (54)9.8 / 10 (17)
Prijs€ 119,00€ 180,00
Meer informatieMeer informatie

Ben je op zoek naar een andere crypto en de koersen? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de cryptocurrency koers en crypto koers verwachting.

Ripple koers verwachting | De XRP prijs voorspellingen
Scroll to top