Ethereum koers verwachting | De ETH prijs voorspellingen

Iedereen wil natuurlijk weten wat de Ethereum koers verwachting is voor later. Er zijn veel ETH prijs voorspellingen te vinden op het internet, maar welke moet je vertrouwen? Verstandig is om zelf je oordeel te vellen over de mogelijke potentie van Ethereum. Lang niet alle voorspellingen moet je namelijk geloven. Veel van de voorspellingen zijn namelijk gedaan door mensen die er baat bij hebben dat jij investeert. 

Op deze pagina vind je daarom de nodige informatie die je kunt gebruiken om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “Is Ethereum een goede investering?”

Ethereum koers

Iedere cryptocurrency koers ziet pieken en dalen. Het is handig om een goed moment te kiezen om in te stappen. Staat de ETH koers heel erg hoog? Dan zou het kunnen zijn dat je voor nu de boot even misgelopen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Staat de koers plotseling laag? Dan betekent dit nog niet per definitie dat het nu een goed moment is om al je geld erin te steken. Wellicht komt de koers er wel niet meer bovenop. 

Het is aan te raden te kijken naar de activiteit van Ethereum in de laatste tijd op bijvoorbeeld GitHub en social media. Wordt er nog aan gewerkt en heb je vertrouwen in de ETH koers? Dan is dit goed voor de Ethereum koers verwachting en heb je misschien wel een goed instap moment gevonden.

Ethereum koers euro

De Ethereum waarde kan uitgedrukt worden in verschillende valuta. Voor ons is de euro gebruikelijk, hiermee betalen wij altijd en daarom is het voor ons eenvoudig om in deze valuta de ETH waarde te plaatsen. Hieronder kun je de Live Ethereum koers in euro volgen, de actuele Ethereum koers. Je kunt hiermee snel Ethereum omrekenen naar euro.

Ethereum koers dollar

Waar het voor ons in Nederland gemakkelijk is om de Ethereum waarde uit te drukken in euro’s, wordt dit in de internationale media gedaan in dollar. Dit kan dan ook wel eens raar zijn als er gesproken wordt of de Ethereum prijs en waarde. Hieronder kun je de Live Ethereum koers in dollar volgen, de actuele ETH waarde. Je kunt hiermee gemakkelijk Ethereum omrekenen naar dollar.

Waarom stijgt de Ethereum koers?

Het is verstandig om je bewust te zijn van de marktwerking als we kijken naar de Ethereum koers. Is er op een bepaald ogenblik veel vraag naar ETH en weinig aanbieders? Dan zal de koers ook stijgen. De vraag is in dit geval hoger dan het aanbod. Andere redenen voor een Ethereum koersstijging kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Nieuwe partnerschappen met grote bedrijven
 • Ineens veel nieuwe investeerders doordat mensen bang zijn de boot te missen (hype)
 • Veel media aandacht in ‘mainstream’ media
 • Er zitten grote momenten aan te komen zoals bijvoorbeeld een nieuw consensus mechanisme of een halving
 • Er is sprake van een onrustige situatie in de wereld, zoals we zagen met corona of kunnen zien met oorlogen

Waarom daalt de Ethereum koers?

Het omgekeerde is waar op het moment dat de Ethereum koers omlaag gaat. Daalt de ETH koers? Dan zijn er meer verkopers dan kopers. De prijs zal hierdoor dalen en dit zal pas weer veranderen op het moment dat er minder aanbod komt. Andere redenen voor een Ethereum koers daling:

 • Er is sprake van een scam of oplichtingspraktijken
 • Het netwerk is slachtoffer geworden van een hack
 • Betrokken ontwikkelaars raken in opspraak
 • Er is weinig ontwikkeling meer rondom het project
 • Iemand verkoopt ineens een hele grote hoeveelheid coins (whale)
 • Het algemene sentiment in de markt is laag

Ethereum (ETH) kopen 

Er zijn veel brokers waarop je ETH kopen kunt, maar niet iedere broker is even geschikt. Op de een kun je makkelijk betalen met iDeal en op de andere heb je een groot assortiment aan verschillende cryptocurrrency. Hieronder vind je een lijst met geschikte brokers waarop je kunt traden (in Ethereum). Doe dit echter alleen als je ervan uitgaat dat de Ethereum koers verwachting goed is.

BitvavoBitcoin meesterLitebitSatosBitMEXBinance
€ 1000 traden zonder handelskosten in de eerste weekGroot aanbod cryptocurrencyTelefonisch bereikbaarDirect handelen vanuit je eigen walletHandelen met leverageGrootste cryptocurrency exchange
Cryptocurrency50+200+50+57150+
Wallet
Staken
iDeal
Uitbetalen op je bankrekening
Fee0,25%0,25% – 1,5%2%1,5% – 2,5%0,075%0,10%
Bezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchange

Ethereum wallet

Het veilig bewaren van je ETH coins is noodzakelijk. Bewaren op een exchange is nooit verstandig als het gaat om grote bedragen. Wij van bitcoinexchanges.nl raden dan ook altijd een hardware wallet aan. Hieronder vind je een overzicht met geschikte wallets, 9 van de 10 cryptocurrency kun je hierop kwijt. Kijk altijd even goed of de Ethereum wallet beschikbaar is.

Ledger Nano STrezor T
Geheugen2048 kb
Maximum aantal apps100
Ondersteunde coins11841502
BluetoothYesX
Reviews9.8 / 10 (54)9.8 / 10 (17)
Prijs€ 119,00€ 180,00
Meer informatieMeer informatie

Ben je op zoek naar een andere cryptocurrency en de koersen? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de cryptocurrency koers en crypto koers verwachting.

Ethereum koers verwachting | De ETH prijs voorspellingen
Scroll to top