Ethereum Classic koers verwachting | De ETC prijs voorspellingen

Iedereen wil natuurlijk weten wat de Ethereum Classic koers verwachting is voor de toekomst. Er zijn veel ETC prijs voorspellingen te vinden op het internet, maar welke moet je vertrouwen? Verstandig is om zelf je oordeel te vellen over de mogelijke potentie van Ethereum Classic. Lang niet alle voorspellingen moet je namelijk zomaar aannemen. Veel van de voorspellingen zijn namelijk gedaan door mensen die er baat bij hebben dat jij je geld investeert. 

Op deze pagina vind je daarom de nodige informatie die je kunt gebruiken om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “Is Ethereum Classic een goede investering?”

Ethereum Classic koers

Iedere cryptocurrency koers ziet goede en slechte momenten. Het is belangrijk om een goed moment te kiezen om in te stappen. Staat de ETC koers heel erg hoog? Dan zou het kunnen zijn dat je voor nu de boot even misgelopen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Staat de koers nu laag? Dan betekent dit nog niet per definitie dat het nu een goed moment is om al je geld erin te steken. Wellicht komt de koers er wel niet meer bovenop. 

Het is verstandig te kijken naar de activiteit van Ethereum Classic in de afgelopen maanden op bijvoorbeeld GitHub en social media. Wordt er nog werk gedaan en heb je vertrouwen in de ETC koers? Dan is dit goed voor de Ethereum Classic koers verwachting en heb je misschien wel een goed instap moment gevonden.

Ethereum Classic koers euro

De Ethereum Classic waarde kan uitgedrukt worden in verschillende valuta. Voor ons is de euro gebruikelijk, hiermee betalen wij altijd en daarom is het voor ons gemakkelijk om in deze valuta de ETC waarde te plaatsen. Hieronder kun je de Live Ethereum Classic koers in euro volgen, de actuele Ethereum Classic koers. Je kunt hiermee snel Ethereum Classic omrekenen naar euro.

Ethereum Classic koers dollar

Waar het voor ons in Nederland eenvoudig is om de Ethereum Classic waarde uit te drukken in euro’s, wordt dit in de internationale media gedaan in dollar. Dit kan dan ook wel eens verwarrend zijn als er gesproken wordt of de Ethereum Classic prijs en waarde. Hieronder kun je de Live Ethereum Classic koers in dollar volgen, de actuele ETC waarde. Je kunt hiermee snel Ethereum Classic omrekenen naar dollar.

Waarom stijgt de Ethereum Classic koers?

Het is verstandig om je bewust te zijn van de economie als we kijken naar de Ethereum Classic koers. Is er op een bepaald ogenblik veel vraag naar ETC en weinig verkopers? Dan zal de koers ook stijgen. De vraag is in dit geval hoger dan het aanbod. Andere redenen voor een Ethereum Classic koersstijging kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Nieuwe overeenkomsten met grote bedrijven
 • Ineens veel nieuwe beleggers doordat mensen bang zijn te laat te zijn (hype)
 • Veel media aandacht in ‘mainstream’ media
 • Er zitten belangrijke evenementen aan te komen zoals bijvoorbeeld een nieuw consensus mechanisme of een halving
 • Er is sprake van een onrustige situatie in de wereld, zoals we zagen met corona of kunnen zien met oorlogen

Waarom daalt de Ethereum Classic koers?

Het omgekeerde is waar op het moment dat de Ethereum Classic koers omlaag gaat. Daalt de ETC koers? Dan zijn er meer verkopers dan kopers. De prijs zal hierdoor dalen en dit zal pas weer veranderen op het moment dat er minder aanbod komt. Andere redenen voor een Ethereum Classic koers daling:

 • Er is sprake van een scam of oplichtingspraktijken
 • Het netwerk is slachtoffer geworden van een hack
 • Betrokken mensen raken in opspraak
 • Er is weinig ontwikkeling meer rondom het project
 • Iemand verkoopt ineens een hele grote hoeveelheid coins (whale)
 • Het algemene sentiment in de markt is laag

Ethereum Classic (ETC) kopen 

Er zijn veel exchanges waarop je ETC kopen kunt, maar niet iedere exchange is even uitgebreid. Op de een kun je makkelijk betalen met iDeal en op de andere heb je een groot assortiment aan verschillende tokens. Hieronder vind je een overzicht met geschikte brokers waarop je kunt traden (in Ethereum Classic). Doe dit echter alleen als je denkt dat de Ethereum Classic koers verwachting goed is.

BitvavoBitcoin meesterLitebitSatosBitMEXBinance
€ 1000 traden zonder handelskosten in de eerste weekGroot aanbod cryptocurrencyTelefonisch bereikbaarDirect handelen vanuit je eigen walletHandelen met leverageGrootste cryptocurrency exchange
Cryptocurrency50+200+50+57150+
Wallet
Staken
iDeal
Uitbetalen op je bankrekening
Fee0,25%0,25% – 1,5%2%1,5% – 2,5%0,075%0,10%
Bezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchange

Ethereum Classic wallet

Het veilig opslaan van je ETC coins is heel belangrijk. Bewaren bij een broker is nooit verstandig als het gaat om grote bedragen. Wij van bitcoinexchanges.nl raden dan ook altijd een hardware wallet aan. Hieronder vind je een lijst met geschikte wallets, 9 van de 10 cryptocurrency kun je hierop kwijt. Kijk altijd even goed of de Ethereum Classic wallet beschikbaar is.

Ledger Nano STrezor T
Geheugen2048 kb
Maximum aantal apps100
Ondersteunde coins11841502
BluetoothYesX
Reviews9.8 / 10 (54)9.8 / 10 (17)
Prijs€ 119,00€ 180,00
Meer informatieMeer informatie

Ben je op zoek naar een andere cryptocurrency en de koersen? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de cryptocurrency koers en crypto koers verwachting.

Ethereum Classic koers verwachting | De ETC prijs voorspellingen
Scroll to top