Cardano koers verwachting | De ADA prijs voorspellingen

Iedereen wil natuurlijk weten wat de Cardano koers verwachting is voor de toekomst. Er zijn veel ADA prijs voorspellingen te vinden op het internet, maar welke moet je vertrouwen? Verstandig is om zelf je mening te vormen over de mogelijke potentie van Cardano. Lang niet alle voorspellingen moet je namelijk zomaar aannemen. Veel van de voorspellingen zijn namelijk gedaan door mensen die er baat bij hebben dat jij er geld in stopt. 

Op deze pagina vind je daarom de nodige feiten die je kunt gebruiken om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “Is Cardano een goede investering?”

Cardano koers

Iedere crypto koers ziet goede en slechte momenten. Het is handig om een goed moment te kiezen om in te stappen. Staat de ADA koers heel erg hoog? Dan zou het kunnen zijn dat je voor nu de boot even misgelopen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Staat de koers uit het niets laag? Dan betekent dit nog niet per se dat het nu een goed moment is om al je geld te beleggen. Wellicht komt de koers er wel niet meer bovenop. 

Het is verstandig te kijken naar de activiteit van Cardano in de afgelopen maanden op bijvoorbeeld GitHub en social media. Wordt er nog aan gewerkt en heb je vertrouwen in de ADA koers? Dan is dit goed voor de Cardano koers verwachting en heb je misschien wel een goed instap moment ontdekt.

Cardano koers euro

De Cardano waarde kan uitgedrukt worden in verschillende valuta. Voor ons is de euro gebruikelijk, hiermee betalen wij altijd en daarom is het voor ons eenvoudig om in deze valuta de ADA waarde te plaatsen. Hieronder kun je de Live Cardano koers in euro volgen, de actuele Cardano koers. Je kunt hiermee simpel Cardano omrekenen naar euro.

Cardano koers dollar

Waar het voor ons in Nederland makkelijk is om de Cardano waarde uit te drukken in euro’s, wordt dit in de internationale media gedaan in dollar. Dit kan dan ook wel eens raar zijn als er gesproken wordt of de Cardano prijs en waarde. Hieronder kun je de Live Cardano koers in dollar volgen, de actuele ADA waarde. Je kunt hiermee gemakkelijk Cardano omrekenen naar dollar.

Waarom stijgt de Cardano koers?

Het is verstandig om je bewust te zijn van de economie als we kijken naar de Cardano koers. Is er op een bepaald ogenblik veel vraag naar ADA en weinig verkopers? Dan zal de koers ook stijgen. De vraag is in dit geval hoger dan het aanbod. Andere redenen voor een Cardano koersstijging kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Nieuwe samenwerkingen met grote bedrijven
 • Ineens veel nieuwe beleggers doordat mensen bang zijn achter de feiten aan te lopen (hype)
 • Veel media aandacht in ‘mainstream’ media
 • Er zitten grote momenten aan te komen zoals bijvoorbeeld een nieuw consensus mechanisme of een halving
 • Er is sprake van een onrustige situatie in de wereld, zoals we zagen met corona of kunnen zien met oorlogen

Waarom daalt de Cardano koers?

Het omgekeerde is waar op het moment dat de Cardano koers omlaag gaat. Daalt de ADA koers? Dan zijn er meer aanbieders dan kopers. De prijs zal hierdoor omlaag gaan en dit zal pas weer veranderen op het moment dat er minder aanbod komt. Andere redenen voor een Cardano koers daling:

 • Er is sprake van een scam of oplichtingspraktijken
 • Het netwerk is slachtoffer geworden van een hack
 • Betrokken mensen raken in opspraak
 • Er is weinig ontwikkeling meer rondom het project
 • Iemand verkoopt ineens een hele grote hoeveelheid coins (whale)
 • Het algemene sentiment in de markt is laag

Cardano (ADA) kopen 

Er zijn veel exchanges waarop je ADA kopen kunt, maar niet iedere broker is even goed. Op de een kun je makkelijk betalen met iDeal en op de andere heb je een groot assortiment aan verschillende coins. Hieronder vind je een lijst met geschikte brokers waarop je kunt traden (in Cardano). Doe dit echter alleen als je ervan uitgaat dat de Cardano koers verwachting goed is.

BitvavoBitcoin meesterLitebitSatosBitMEXBinance
€ 1000 traden zonder handelskosten in de eerste weekGroot aanbod cryptocurrencyTelefonisch bereikbaarDirect handelen vanuit je eigen walletHandelen met leverageGrootste cryptocurrency exchange
Cryptocurrency50+200+50+57150+
Wallet
Staken
iDeal
Uitbetalen op je bankrekening
Fee0,25%0,25% – 1,5%2%1,5% – 2,5%0,075%0,10%
Bezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchange

Cardano wallet

Het veilig opslaan van je ADA coins is heel belangrijk. Bewaren bij een broker is nooit verstandig als het gaat om grote bedragen. Wij van bitcoinexchanges.nl raden dan ook altijd een hardware wallet aan. Hieronder vind je een overzicht met geschikte wallets, 9 van de 10 cryptocurrency kun je hierop kwijt. Kijk altijd even goed of de Cardano wallet beschikbaar is.

Ledger Nano STrezor T
Geheugen2048 kb
Maximum aantal apps100
Ondersteunde coins11841502
BluetoothYesX
Reviews9.8 / 10 (54)9.8 / 10 (17)
Prijs€ 119,00€ 180,00
Meer informatieMeer informatie

Ben je op zoek naar een andere crypto en de koersen? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de crypto koers en crypto koers verwachting.

Cardano koers verwachting | De ADA prijs voorspellingen
Scroll to top