Bitcoin koers verwachting | De BTC prijs voorspellingen

Iedereen wil natuurlijk weten wat de Bitcoin koers verwachting is voor de toekomst. Er zijn veel BTC prijs prognoses te vinden op het internet, maar welke moet je geloven? Verstandig is om zelf je standpunt in te nemen over de mogelijke potentie van Bitcoin. Lang niet alle voorspellingen moet je namelijk zomaar aannemen. Veel van de voorspellingen zijn namelijk gedaan door mensen die er baat bij hebben dat jij je geld investeert. 

Op deze pagina vind je daarom de nodige gegevens die je kunt gebruiken om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “Is Bitcoin een goede investering?”

Bitcoin koers

Iedere cryptocurrency koers ziet pieken en dalen. Het is handig om een goed moment te kiezen om in te stappen. Staat de BTC koers heel erg hoog? Dan zou het kunnen zijn dat je voor nu de boot even misgelopen hebt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Staat de koers nu laag? Dan betekent dit nog niet per se dat het nu een goed moment is om al je geld erin te steken. Wellicht komt de koers er wel niet meer bovenop. 

Het is verstandig te kijken naar de activiteit van Bitcoin in de laatste tijd op bijvoorbeeld GitHub en social media. Wordt er nog werk gedaan en heb je vertrouwen in de BTC koers? Dan is dit goed voor de Bitcoin koers verwachting en heb je misschien wel een goed instap moment gevonden.

Bitcoin koers euro

De Bitcoin waarde kan uitgedrukt worden in verschillende valuta. Voor ons is de euro gebruikelijk, hiermee betalen wij altijd en daarom is het voor ons gemakkelijk om in deze valuta de BTC waarde te plaatsen. Hieronder kun je de Live Bitcoin koers in euro volgen, de actuele Bitcoin koers. Je kunt hiermee gemakkelijk Bitcoin omrekenen naar euro.

Bitcoin koers dollar

Waar het voor ons in Nederland handig is om de Bitcoin waarde uit te drukken in euro’s, wordt dit in de internationale media gedaan in dollar. Dit kan dan ook wel eens verwarrend zijn als er gesproken wordt of de Bitcoin prijs en waarde. Hieronder kun je de Live Bitcoin koers in dollar volgen, de actuele BTC waarde. Je kunt hiermee snel Bitcoin omrekenen naar dollar.

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de economie als we kijken naar de Bitcoin koers. Is er op een bepaald moment veel vraag naar BTC en weinig verkopers? Dan zal de koers ook stijgen. De vraag is in dit geval hoger dan het aanbod. Andere redenen voor een Bitcoin koersstijging kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Nieuwe samenwerkingen met grote bedrijven
 • Ineens veel nieuwe beleggers doordat mensen bang zijn te laat te zijn (hype)
 • Veel media aandacht in ‘mainstream’ media
 • Er zitten belangrijke gebeurtenissen aan te komen zoals bijvoorbeeld een nieuw consensus mechanisme of een halving
 • Er is sprake van een onrustige situatie in de wereld, zoals we zagen met corona of kunnen zien met oorlogen

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Het omgekeerde is waar op het moment dat de Bitcoin koers omlaag gaat. Daalt de BTC koers? Dan zijn er meer aanbieders dan kopers. De prijs zal hierdoor omlaag gaan en dit zal pas weer veranderen op het moment dat er minder aanbod komt. Andere redenen voor een Bitcoin koers daling:

 • Er is sprake van een scam of oplichtingspraktijken
 • Het netwerk is slachtoffer geworden van een hack
 • Betrokken mensen raken in de problemen
 • Er is weinig ontwikkeling meer rondom het project
 • Iemand verkoopt ineens een hele grote hoeveelheid coins (whale)
 • Het algemene sentiment in de markt is laag

Bitcoin prijs voorspelling 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026

2020: $25,838
2021: $29,242
2022: $35,541
2023: $38,003
2024: $26,249
2025: $25,986
2026: $18,485

Bitcoin (BTC) kopen 

Er zijn veel brokers waarop je BTC kopen kunt, maar niet iedere exchange is even goed. Op de een kun je makkelijk betalen met iDeal en op de andere heb je een groot assortiment aan verschillende cryptocurrrency. Hieronder vind je een lijst met geschikte brokers waarop je kunt traden (in Bitcoin). Doe dit echter alleen als je denkt dat de Bitcoin koers verwachting goed is.

BitvavoBitcoin meesterLitebitSatosBitMEXBinance
€ 1000 traden zonder handelskosten in de eerste weekGroot aanbod cryptocurrencyTelefonisch bereikbaarDirect handelen vanuit je eigen walletHandelen met leverageGrootste cryptocurrency exchange
Cryptocurrency50+200+50+57150+
Wallet
Staken
iDeal
Uitbetalen op je bankrekening
Fee0,25%0,25% – 1,5%2%1,5% – 2,5%0,075%0,10%
Bezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchangeBezoek exchange

Bitcoin wallet

Het veilig opslaan van je BTC coins is essentieel. Bewaren op een exchange is nooit verstandig als het gaat om grote bedragen. Wij van bitcoinexchanges.nl raden dan ook altijd een hardware wallet aan. Hieronder vind je een lijst met geschikte wallets, 9 van de 10 cryptocurrency kun je hierop kwijt. Kijk altijd even goed of de Bitcoin wallet beschikbaar is.

Ledger Nano STrezor T
Geheugen2048 kb
Maximum aantal apps100
Ondersteunde coins11841502
BluetoothYesX
Reviews9.8 / 10 (54)9.8 / 10 (17)
Prijs€ 119,00€ 180,00
Meer informatieMeer informatie

Ben je op zoek naar een andere crypto en de koersen? Dan vind je op deze pagina meer informatie over de cryptocurrency koers en crypto koers verwachting.

Bitcoin koers verwachting | De BTC prijs voorspellingen
Scroll to top