Bitcoin exchanges, waar moet je op letten bij je keuze?

keuze voor exchanges

Je kunt er inmiddels eigenlijk niet meer omheen. Op iedere hoek van het internet vind je wel een advertentie voor een crypto exchange. Natuurlijk kun je niet op iedere exchange met je geld gaan handelen. Je keuze voor een goede exchange is daarom heel belangrijk. We vertellen je graag meer over de belangrijke factoren die je in overweging zou moeten nemen bij je keuze voor een geschikte exchange.

Waar moet je op letten?

Bij je keuze voor goede bitcoin exchanges zijn er verschillende factoren heel belangrijk. Als we bijvoorbeeld naar de Nederlandse markt kijken is de registratie van De Nederlandse Bank heel belangrijk. Sinds vorig jaar zijn hier strenge regels voor en deze registratie bepaald of een exchange op de Nederlandse markt actief mag zijn.

Nog niet zo lang geleden kwam Binance in ons land in de problemen doordat ze deze registratie niet op orde had. Voor de consument is dit een extra bescherming. De registratie laat namelijk zien dat het bedrijf voldoet aan alle regelgeving.

Een van de zaken die in kaart gebracht wordt met deze registratie is de bedrijfsstructuur. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de oprichters en aandeelhouders. We hebben bij internationale platformen voor gezien dat de eigenaar er ineens vandoor ging en niet meer gevonden kon worden. Dit ging ten koste van het geld van de gebruikers.

Daarnaast is de manier waarop je geld kunt storten belangrijk. Als consument wil je het natuurlijk zo makkelijk mogelijk hebben en in Nederland zijn we verwend. Betalen met iDEAL is heel eenvoudig in ons land, maar dat geldt niet voor internationale exchanges. 

Storten met een creditcard of enkel crypto stortingen maken het voor de leek lastiger om aan de slag te gaan op een exchange. Voordat je je ergens aanmeldt, is het dan ook handig om te controleren hoe dit bij het platform geregeld is.

Daarnaast wil ik je ook nog graag meegeven dat je op de opslag van cryptocurrency van een exchange moet letten. Hoe bewaart het platform jouw cryptocurrency? Het is de veiligste manier om je cryptocurrency zelf te bewaren op een hardware wallet. 

Voor de handel moet je echter je cryptocurrency op de exchange laten staan. Hoe bewaart een exchange deze tegoeden? De platformen die het goed geregeld hebben slaan zoveel mogelijk van de middelen op in een eigen hardware wallet. Hierdoor zijn je tegoeden beschermt tegen de meeste soorten hacks. Heeft een exchange dit niet zo geregeld, dan moet je nadenken over hoe veilig dat platform is en of het de beste manier is om jouw cryptocurrency te bewaren.

Tot slot zijn de handelskosten voor jou als consument natuurlijk handig. Een groot verschil zit hier vaak tussen brokers en exchanges. Hoeveel wil jij betalen om een transactie te doen? Het liefst betaal je natuurlijk zo min mogelijk, maar dit zou niet ten koste moeten gaan van de veiligheid of jouw gebruikersgemak.

Bitcoin exchanges, waar moet je op letten bij je keuze?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top